Знос амортизаторів: 3 ознаки

Знос амортизаторів: 3 ознаки

Амортизатори – важливий елемент системи підвіски вантажівки, адже вони:

  • Підтримують контакт шини з дорогою
  • Захищають пружини підвіски
  • Допомагають зменшити знос інших компонентів підвіски

Без амортизаторів водити вантажний транспорт було б не тільки незручно, але і значно дорожче через необхідність постійного ремонту інших деталей системи підвіски. Їх гарний стан – одна з запорук спокійної їзди.

Тому пропонуємо коротко оглянути перші ознаки зносу амортизаторів.

Нерівномірний знос шин

Поганий стан амортизаторів може спричинити погане зчеплення коліс з дорогою і як наслідок прискорити знос шин. У крайньому прояві це може навіть призвести до втрати керування. Якщо при огляді коліс помічаєте незрозумілі нерівності, варто звернути увагу на стан амортизаторів.

Стукіт

Якщо при їзді по нерівній дорозі чи вибоїнах чутно підозрілий стукіт, це може бути ознакою зносу втулок амортизатора. Тому серед інших деталей і систем автомобіля варто приділити увагу й огляду підвіски.

Витікання мастила

У невеликому обсязі воно може бути варіантом норми. Однак якщо олива витікає у великій кількості і ви помічаєте плями – це вірна ознака великих проблем і варто негайно замінити амортизатори, адже вони вже нормально не функціонують.

Амортизатори варто оглядати кожні 20 000 км пробігу і якщо був ремонт чи заміна коліс або гальмівної системи. Якщо помічаєте що щось не так, не варто відкладати надовго огляд, адже у найгіршому випадку це може призвести до втрати контролю над вантажівкою.

Тож якщо шукаєте нові амортизатори чи інші деталі підвіски для вантажівок – звертайтеся до компанії «Чорметремонт». У нас є все необхідне і менеджери допоможуть вам знайти необхідну деталь. Будь ласка, телефонуйте нам за номерами:

+38 (067) 0000 - 109
+38 (095) 0000 - 109
+38 (073) 0000 - 109


 

Повернення до списку