Їзда взимку: 5 порад

Їзда взимку: 5 порад

У холодний період водити складніше, адже погодні умови часто вносять свої корективи. Зважати на які безперечно варто, бо багато дорожніх інцидентів зумовлені поганою погодою і її наслідками.

Тому згадаємо 5 простих порад як їздити на вантажівці взимку безпечніше.

1.    Увага, ожеледиця

Тонкий і прозорий шар льоду на дорозі особливо підступний у темну пору доби. Особливо обережними варто бути при температурах близько нуля. Якщо ви бачите, що від шин машин попереду немає бризок води, хоча дорога начебто мокра – це точно воно.

2.    Плавні розгін і гальмування

У холод і сніг через різкі рухи можна втратити управління вантажівкою. Тому варто упевнитися у гарній роботі гальмівної системи, а якщо щось потребує заміни – у нашому асортименті є всі необхідні для неї деталі для МАЗів, КамАЗів, КрАЗів, ГАЗів й інших марок вантажівок.

3.    Безпечна дистанція

Варто залишати достатній запас простору між вантажівкою і автомобілем попереду. Але за умов сильного снігопаду це може бути непросто. Гарним орієнтиром є задні фари переднього автомобіля. Якщо сильно сніжить і ви чітко їх бачите, варто трохи збільшити дистанцію.

4.    Чистота фар

Задні і передні фари варто регулярно очищати від снігу і бруду, адже це полегшить їзду всім учасникам дорожнього руху. Якщо вашій вантажівці потрібні нові – у нас можна купити нові потрібної моделі.

5.    Міцно триматися за кермо

За складних погодних умов керувати вантажівкою потрібно особливо уважно, тому система кермування має бути у гарному стані. Рульові тяги, колонка, рульовий механізм – всі елементи мають функціонувати як належне, тому перед початком холодного сезону варто навідатися на огляд до механіка.

Потрібні деталі для вантажівки перед холодами  – звертайтеся до КСМ, ми допоможемо підготуватися до зимового сезону. У нашому асортименті є все для цього необхідне – від патрубків до опалювачів, для різних марок вантажівок.

Тож якщо ви шукаєте запчастини – телефонуйте менеджерам компанії «Чорметремонт» за номерами:

+38 (067) 0000 - 109
+38 (095) 0000 - 109
+38 (073) 0000 - 109


 

Повернення до списку