КрАЗ-260: універсальна вантажівка

КрАЗ-260: універсальна вантажівка

КрАЗ-260 – модель, знайома майже кожному. Завдяки особливостям конструкції і багатофункціональності вона затребувана й у комерційному, й у військовому секторі і навіть по довгому часі після випуску.

Тож сьогодні пропонуємо дізнатися історію і характеристики КрАЗ-260.

Історія

Модель розробили інженери Кременчуцького автозаводу ще наприкінці шістдесятих років. Однак на той час вона була занадто інноваційною, адже виробництво не мало потрібної лінії для виготовлення суцільнометалевої кабіни. Її виготовлення запустили у 1979 році, коли вийшла перша партія КрАЗ-260.

У серійне виробництво модель пішла з 1981 року. Виготовляли її до 1993, коли її замінила КрАЗ-6322. Однак КрАЗ-260 залишився і залишається у попиті й активному використанні завдяки своїй міцності й універсальності.

Особливості конструкції

Популярність вантажівкам цієї моделі забезпечили потужність, висока прохідність і зручність для водія (відносно попередніх моделей). Це забезпечили наступними рішеннями:

Форсований двигун ЯМЗ-238 «Л» з турбонагнітачем і передпусковим підігрівачем потужністю до 300 к.с., що розганяє вантажівку до 80 км/год

Повний привід і централізована система регуляції тиску у шинах

Перенесений вперед корпус кабіни – для кращого огляду дороги водієм і подовження вантажної платформи

Обладнання платформи лавами по бічним бортам, брезентовим тентом і відкидним заднім бортом – модель можна використовувати для перевезення і людей, і вантажу

Три паливні баки – два по 165 л і один на 50 л дозволяють машині довго їхати без підзаправки

Гідравлічний підсилювач рульового механізму, опалювання і вентиляція кабіни

Застосування

КрАЗ-260 – надійна машина як для перевезення сільськогосподарської продукції, так і для потреб армії. Вона спокійно їздить навіть по бездоріжжю і не довго не потребує заправки палива.

Тому її часто використовували у військових частинах і навіть для буксирування літаків вагою до 75 тон.

Якщо ж вашому КрАЗу будь-якої моделі потрібні деталі – звертайтеся до менеджерів компанії «Чорметремонт». Ми допоможемо знайти все необхідне.

Будь ласка, телефонуйте нам за номерами:

+38 (067) 0000 - 109
+38 (095) 0000 - 109
+38 (073) 0000 - 109


Інформацію взято з платформи motor media review

 

Повернення до списку