Дизельні двигуни: превентивний догляд

Дизельні двигуни: превентивний догляд

        

Гарний стан двигуна важливий для роботи техніки. Щоб забезпечити його нормальне функціонування, потрібно стежити за його станом і вчасно вирішувати проблеми, що виникають у роботі. Тому сьогодні пропонуємо розглянути основні проблеми дизельних двигунів і шляхи їх вирішень.

Перша проблема виникає через низьку якість палива, яке швидше зношує двигун. Це призводить до псування його деталей. Основними критеріями якості дизелю є:

  • Низький вміст сірки
  • Температура спалаху у закритому тиглі не нижче за 50 градусів за Цельсієм
  • Дотримана гранична температура фільтрованості (своя у кожного виду – літнього, зимового чи арктичного).

Тож за можливості варто обирати якісне паливо.

Друга потенційна проблема – дотримання правильної температури. Дизельний двигун найкраще працює у діапазоні від 70 до 90 градусів Цельсія. А при перегріванні він менш ефективно працює, що призводить до швидшого зносу деталей.

Поради прості – прогрівати двигун на холостому ходу перед початком поїздки й стежити за рівнем охолоджувальної рідини у спекотний сезон.

Ще один важливий нюанс – стан фільтрів. Вчасно замінені фільтри – гарантія того, що паливо буде нормально потрапляти до двигуна, а отже всі інші елементи системи зможуть працювати ефективно.

Регулярна заміна моторної оливи теж допоможе заощадити на ремонті двигуна. Змащення деталей важливе для належної роботи двигуна, а отже й для його довговічності та економічності використання пального.

Дотримання цих простих правил допоможе подовжити термін служби вашої техніки і заощадити на її ремонті. А якщо вам потрібні деталі для ваших вантажівок – у нашому магазині є все необхідне для вашого автопарку. Ми пропонуємо деталі для автомобілів МАЗ, КамАЗ, КрАЗ, ГАЗ й інших марок. Тож якщо ви шукаєте запчастини - звертайтеся до менеджерів компанії "Чорметремонт" за телефонами

+38 (067) 0000 - 109
+38 (095) 0000 - 109
+38 (073) 0000 - 109

 

Повернення до списку