Дизель у морози: що перевірити

Дизель у морози: що перевірити

У декількох областях України оголосили попередження про різке зниження температури і погіршення погодних умов. Це безпосередньо впливає на всіх учасників дорожнього процесу – зокрема водіїв вантажівок на дизелі. Ці двигуни мають особливості конструкції, які впливають на їх роботу за низьких температур.

Тож пропонуємо згадати, на що варто звернути увагу у найближчий час.

Акумулятор

У середньому акумуляторні батареї дизельних вантажівок служать від двох до п’яти років. Екстремальні температури, як наприклад літня спека, можуть призвести до випаровування рідини й іржавіння решіток пластин. Що у свою чергу погіршує їх роботу у морози.

Тож варто перевірити заряд акумулятора і за потреби замінити його.

Олива і масляний фільтр

Дизельний двигун працює на високих температурах, тому олива і масляний фільтр потрібно міняти достатньо часто.

Паливний фільтр

Найвразливіше місце дизельного двигуна у морози, де найчастіше замерзає паливо. Уникнути застигання палива допоможе вчасна заміна фільтра. До того ж, через особливості дизелю ці деталі достатньо швидко засмічуються. Бажано міняти паливний фільтр кожні 15-20 тис. км пробігу.

Прокладки

Вони зазнають впливу високих температур, а тому швидко зношуються. Варто регулярно перевіряти чи вони не протікають. Якщо ви помітили ознаки проблем з однією прокладкою, бажано замінити одразу й інші – скоріше за все, скоро і вони вийдуть з ладу.

Камера згоряння

Накопичення нагару – проблема всіх сезонів, однак саме взимку це суттєво впливає на вантажівку. Адже погіршується робота всього двигуна, збільшується використання палива і прискорюється знос поршнів, кілець, циліндрів і клапанів.

Тож якщо помічаєте проблеми – варто оглянути двигун, можливо просте очищення допоможе вам легше перенести зимну погоду.

Бажаємо вам спокійної їзди і надійної роботи вантажівки. А якщо потрібно замінити деталі дизельного двигуна – звертайтеся до компанії «Чорметремонт». У нас є все необхідне і менеджери допоможуть вам знайти найкращий варіант. 

Будь ласка, телефонуйте нам за номерами:

+38 (067) 0000 - 109
+38 (095) 0000 - 109
+38 (073) 0000 - 109


 

Повернення до списку