8 проблем стартера

8 проблем стартера

Перший механізм, що ви запускаєте при початку руху вантажівки це стартер. З часом вони зношуються, що призводить до проблем роботи. Однак цьому зазвичай передують декілька ознак, розпізнавши які можна уникнути більших проблем.

Тому пропонуємо коротко оглянути симптоми неполадок стартеру і можливі проблеми, з якими варто звертатися до спеціалістів.

Що це таке

Стартер – це невеликий електродвигун, що запускає двигун вантажівки. Він перетворює напругу від акумулятора у механічний оберт маховика і колінчастого валу, що крутить поршні і займання горючої суміші.

Проблеми

Ознаки і причини поганої роботи стартера:

1.    Автомобіль повільно заводиться

Ускладнене прокручування колінчастого валу при заведенні вантажівки може вказувати на проблему з електродвигуном стартера. Варто звернутися до механіка і перевірити стан деталей стартеру.

2.    Вантажівка взагалі не заводиться

При цьому чутно характерне клацання. Швидше за все, проблема в електричній системі стартера, його двигуні або електромагніті.

3.    Заводиться з перебоями

Причиною може бути брудна або пошкоджена проводка, проблеми з реле стартера.

4.    При заведенні вантажівки блимає світло індикаторів

Зазвичай це ознака короткого замикання у внутрішній електропроводці, при якому двигун стартера намагається отримати додаткову енергію. Що у свою чергу впливає на світло індикаторів чи навіть фар.

5.    Скрегіт при повороті ключа

Це ознака механічної проблеми, зазвичай з шестернями стартера. Вони можуть зношуватися з часом, тож щоб уникнути більших пошкоджень системи варто оглянути стартер і замінити деталі.

6.    Стартер продовжує працювати після запуску двигуна

Зазвичай це ознака проблем в електричній схемі вантажівки, що можуть погіршитися і призвести до пошкодження інших систем автомобіля.

7.    Запах горілого або дим

Система стартера складається з механічних й електричних компонентів. Часто проблеми виникають через поєднання електричних елементів з перегрітими механічними, шар мастила на яких може почати горіти.

8.    Мастило на системі стартера

Вона находиться в нижній частині двигуна, нерідко на систему витікає моторне мастило. Це може значно скоротити термін служби стартера.

Цією короткою пам’яткою ми хотіли нагадати перші ознаки проблем, вчасне виявлення яких допоможе заощадити гроші на ремонт. Адже дешевше замінити одну деталь, ніж цілу систему і одну систему, ніж цілий автомобіль.

Тому якщо вам потрібний стартер, привід стартера, траверса або інші деталі для вантажного транспорту – звертайтеся до компанії «Чорметремонт». У нас є все необхідне і менеджери допоможуть вам знайти найкращий варіант. Будь ласка, телефонуйте нам за номерами:

+38 (067) 0000 - 109
+38 (095) 0000 - 109
+38 (073) 0000 - 109


 

Повернення до списку