4 ознаки несправності стартера

4 ознаки несправності стартера

Поломка стартера зазвичай натякає на свою присутність ще до критичного моменту коли вантажівка не заводиться. Якщо вчасно виявити малопомітні її симптоми, можна уникнути неприємностей і поламок посеред траси. Тож пропонуємо розглянути 4 ознаки несправності стартера.

Повільне заведення

Сучасний стартер має швидко запускати двигун. Якщо ж у вас при заведенні він видає дивні звуки і до заведення двигуна проходить певний час – скоріш за все, у системі є проблеми. Без огляду не можна стверджувати що винен саме стартер, можливо, щось сталося з акумулятором або подачею електрики.

Однак довге заведення безперечно вказує на проблеми електрообладнання, тож зволікати з оглядом не варто.

Блимання світла

Ви повертаєте ключ, стартер прокручується. І водночас фари або світло у салоні помітно тьмяніє. Це ненормально – ваш стартер розрахований на певний рівень струму від акумулятора, і перевантаження електричної системи може свідчити про коротке замикання, яке тягне більше енергії, ніж потрібно для роботи стартера. Якщо ви це помічаєте регулярно – це вірна ознака проблем.

Нескінченне прокручування

Ви вмикаєте запалювання і чуєте, як крутиться стартер, але двигун не заводиться. Найімовірніше, вам доведеться відремонтувати або замінити пристрій. Це означає, що стартер отримує живлення, але він від'єднався від маховика і фактично не контактує з вашим двигуном.

Скрипіння під час або після запуску

Скрегіт коли стартер тільки починає обертатися може вказувати на проблему шестерні всередині стартера. Якщо цей звук не зникає після запуску двигуна, можливо, стартер живиться електрикою навіть після його відключення. Це вказує на потенційну проблему з його електромагнітом, який може перегоріти або пошкодити стартер, якщо йому дозволити продовжувати обертатися.

Якщо ви помічаєте що при заведенні вантажівки щось не так, варто звернутися до кваліфікованого механіка для огляду. Ремонт і заміна як стартеру цілком, так і окремих його елементів - задача цілком реальна. А ми допоможемо підібрати необхідну для вашого двигуна деталь – адже в асортименті компанії «Чорметремонт» є і приводи, і реле, і самі стартери. Наші менеджери допоможуть знайти  деталь потрібних параметрів і марки. 

Будь ласка, телефонуйте нам за номерами:

+38 (067) 0000 - 109
+38 (095) 0000 - 109
+38 (073) 0000 - 109


 

Повернення до списку