Як перевірити патрубки системи охолодження перед зимою

Як перевірити патрубки системи охолодження перед зимою

Зима і холод все ближче, а отже настав час оглядів і профілактики. До низьких температур варто готуватися вже зараз. Гарний стан або вчасна заміна деталей дозволять спокійно їздити навіть за непривітної погоди, не витрачати час і гроші на терміновий ремонт.

Тож сьогодні пропонуємо почати з патрубків системи охолодження. Важливо щоб вони були цілі, не роздуті і не стиснені, адже цих деталей залежить герметичність системи.

Небезпека пошкоджень

Якщо патрубки системи охолодження негерметичні, відбувається наступне:

  • Автомобіль швидко втрачає охолоджувальну рідину
  • Температура системи критично збільшується
  • Результат – перегрів всього двигуна

А це загрожує ремонтом значно дорожчим ніж заміна патрубків. Як у багатьох випадках – вчасний огляд і профілактика вкрай важливі.

Підозри неполадок

Якщо у вашого автомобіля закипає охолоджувальна рідина, або ви відчуваєте її запах – скоріше за все, система вже не в порядку і варто терміново провести огляд.

Виявлення проблем

В першу чергу варто перевірити рівень охолоджувальної рідини у розширювальному баку. Потім оглянути радіатор і з’єднання шлангів. Після цього подивитися на хомути, чи не потрібно їх затягнути або послабити.

Фінальний тест – ввімкнути двигун і слідкувати, чи не витікає десь охолоджувальна рідина з патрубка.

Однак навіть якщо все виглядає нормально це ще не гарантія відсутності проблем, адже патрубок може ззовні бути цілим, але при цьому порушення внутрішньої структури будуть все одно ускладнювати хід рідини. 

Тому якщо рекомендований строк використання ваших деталей сплив, або ви бачите, що вже потрібна діагностика системи охолодження – ми допоможемо підготуватися до холодного сезону. В асортименті КСМ є патрубки для різних марок вантажівок, наприклад для МАЗ, КрАЗ і КамАЗ у різних моделях.

Тож якщо ви шукаєте запчастини - звертайтеся до менеджерів компанії "Чорметремонт" за телефонами:

+38 (067) 0000 - 109
+38 (095) 0000 - 109
+38 (073) 0000 - 109


 

Повернення до списку