Шніббельмобіль: вантажівка-крокодил

Шніббельмобіль: вантажівка-крокодил

Несподівані винаходи і цікаві конструкції часто виникають для вирішення нестандартних завдань. І Шніббельмобіль тому гарний доказ: вантажівка зібрана з форду Гранада і рами вантажного автомобіля.

Розглянемо сьогодні, хто і для чого створив таку дивну машину.

Історія

Schnibbelmobil, або Кельнський крокодил, сконструювали на початку 1980-х фахівці німецької Colonia Gmbh на замовлення VAW Aluminum. Нестандартна вантажівка, здатна перевозити дуже довгий металопрокат, була потрібна для безпечного перевезення металопрокату автобанами.

Згідно з журналом Historischer Kraftwerkehr Schnibbelmobil це перероблений бескапотний напівпричіп MAN F8 22.320 UNL. Оскільки основним завданням було перевезення надзвичайно довгих вантажів, він не міг зберегти високу, заводську кабіну зі спальними місцями. Тому Colonia запропонувала оригінальне рішення: приварити кузов універсала Ford Granada Turnier до спеціально виготовленої допоміжної передньої рами.

Конструкція

Перед збиранням універсал пошкодив співробітник, тому запланований кузов вантажівки зазнав додаткових змін: ніс Гранади вкоротили і приварили туди передок Mercedes-Benz TN 207 D.

Салон Schnibbelmobil здебільшого був схожий на стандартний Ford:

  • він мав приладову панель Granada
  • невелике (як для вантажівки) кермо
  • спідометр на 100 км/год
  • місце для сну замість задніх сидінь, хоча користуватися ним було проблематично

Вантажівка мала 414-сильний турбодизельний двигун і певні недоліки у їзді – водії скаржилися, що кабіна дуже трясеться.

Незважаючи на всі особливості конструкції, деталі були підібрані розумно і вантажівка у 80-х і 90-х роках проїхала автобанами більше 800 000 км.

У 90-х Colonia розробила наступну модель вантажного транспорту і Schnibbelmobil законсервували. Однак його оригінальність і досі привертає увагу любителів вантажного транспорту – люди створюють модельки і слідкують за переміщенням реальної версії на тематичних форумах.

Усталена модель чи ваша розробка – у компанії «Чорметремонт» є деталі для вантажівок більшості популярних на наших теренах марок: КрАЗ, КАМАЗ, МАЗ, ГАЗ та інші. Тож якщо ви шукаєте необхідні деталі – будь ласка, телефонуйте нам за номерами:

+38 (067) 0000 - 109
+38 (095) 0000 - 109
+38 (073) 0000 - 109


 

Повернення до списку