Реле поворотів: 3 симптоми проблем

Реле поворотів: 3 симптоми проблем

Робочі покажчики поворотів необхідні для спокійної їзди вантажного автомобіля. Однак, як і будь-яка інша система, періодично вони або реле виходять з ладу.

Вчасна заміна реле поворотів може допомогти уникнути проблем на дорозі і можливих аварій. Тому пропонуємо пригадати основні симптоми їх неполадок. Найлегше проблеми помітити у роботі покажчиків повороту:

  • Лампи не мигають

Це ознака перебоїв у роботі електромагнітної частини реле. Можливо, контакти постійно замкнені або навіть пригоріли.

  • Лампи зовсім не горять

Це вказує на вихід з ладу самого реле поворотів, або запобіжників.

  • Лампи мигають занадто часто чи занадто рідко

Однією з причин проблеми може бути недостатнє споживання струму лампами. Якщо якась з них перегоріла, то покажчики почнуть блимати занадто часто. Миготіння рідше звичного може вказувати завелику потужність встановлених ламп. Якщо ж і з тим і з іншим проблем немає, скоріше за все з ладу вийшло реле поворотів.

Загальні ознаки

Окрім специфічних симптомів самих ламп, на негаразди з реле поворотів можуть вказувати непрямі фактори. Нехарактерний брязкіт або погана робота інших фар також можуть вказувати на проблеми з електрикою, зокрема і з системою покажчиків повороту.

Тож якщо ви помічаєте якусь з цих ознак, або вже настав час регулярного огляду і заміни деталей – у нашому асортименті є все необхідне, у тому числі і реле поворотні, покажчики і перемикачі. Звертайтеся до компанії «Чорметремонт», і наші менеджери допоможуть знайти  деталь потрібних параметрів і марки. 

Будь ласка, телефонуйте нам за номерами:

+38 (067) 0000 - 109
+38 (095) 0000 - 109
+38 (073) 0000 - 109


 

Повернення до списку