Поршневі кільця: потенційні проблеми

Поршневі кільця: потенційні проблеми

Поршневі кільця потрібні для нормальної герметизації двигуна – щоб уникнути надмірного вивільнення газів і водночас не дати мастилу потрапити до камери згорання. Для надійної роботи вантажівки важливо щоб вони були у гарному стані і щільно прилягали до зовнішніх стінок поршнів. Однак, як і будь-які деталі з часом поршневі кільця зношуються, через що у результаті погіршується і робота всього двигуна.

Тож сьогодні пропонуємо детальніше розібратися, які саме функції виконують поршневі кільця і що може бути ознакою їх зносу.

Функції

Поршневі кільця потрібні бо:

·       Регулюють кількість мастила між поршнем і стінкою циліндра

·       Запобігають проникненню газів з камери згорання

·       Сприяють терморегуляції поршнів – бо відводять тепло до стінок циліндра

Ознаки зносу

Поршневі кільця постійно знаходяться під впливом високих температур і відпрацьованих газів. За розрахунками вони мають працювати так само довго як й інші частини двигуна, однак після 25-30 тисяч км пробігу варто перевірити стан всіх його деталей. Особливо на їх стан впливає наступне:

1.    Нестача мастила

Поршневі кільця регулюють належний рівень мастила, чим забезпечують плавний рух поршнів. Якщо оливи недостатньо або вона забруднена, поршневі кільця і стінки самого поршня зношуються швидше.

Тому варто регулярно перевіряти рівень мастила і вчасно його міняти.

2.    Забагато вихлопних газів

Якщо з вантажівки валить густий, синьо-темно-сірий дим, причина може бути у зношених поршневих кільцях. Адже це ознака потрапляння витоку мастила у камеру згорання.

3.    Втрата потужності

Недостатнє змащення поршнів і погана компресія двигуна – ознаки зношених поршневих кілець, як можливо й інших проблем.

Керувати вантажівку може ставати все важче через погане прилягання поршневих кілець до стінок поршнів і втрату герметичності камери згорання.

4.    Надмірна витрата мастила

Причиною може бути надмірне всмоктування мастила.

5.    Витік мастила

Якщо поршневі кільця зношені, у тиск у картері двигуна росте. Це призводить до витоку мастила.

Тож якщо ви помічаєте якусь з цих ознак, або вже настав час регулярного огляду і заміни деталей – у нашому асортименті є всі необхідні деталі, у тому числі і поршневі колеса різних марок. Звертайтеся до компанії «Чорметремонт», і наші менеджери допоможуть знайти необхідну деталь. Будь ласка, телефонуйте нам за номерами:

+38 (067) 0000 - 109
+38 (095) 0000 - 109
+38 (073) 0000 - 109


 

Повернення до списку