Підкрилки: чому потрібні і які бувають

Підкрилки: чому потрібні і які бувають

Колісні арки – одне з вразливих місць вантажівки і будь-якого автомобіля. Камінці, пісок чи сіль взимку поступово руйнують захисне покриття кузову над колесами, що може призвести до його поступового іржавіння.

Тож сьогодні розглянемо підкрилки – захист кузова, їхні особливості і функції.

Для чого вони потрібні

Підкрилки захищають вантажівку від впливу різних часток і речовин, які потрапляють на днище під час руху. Можна сказати, що якщо вони якісні і достатньо широкі, це збереже кузов автомобіля від іржави на певний строк.

Матеріал

Деталі є різні за складом, зокрема:

  • Металеві – зараз вже непопулярний варіант, але колись це був найрозповсюдженіший вид підкрилків
  • Поліетиленові – найпоширеніший варіант, стійкі до агресивної середи й ударів щебню. За необхідності можливо відремонтувати
  • Пластикові – друга за популярністю опція, теж надійні і стійкі до ушкоджень. Існують у багатьох конфігураціях

Як обрати

Найважливіший фактор – чи підходять дані підкрилки вашій моделі вантажівки. Зазвичай у продажі вказують для якого автомобіля вони створені (наприклад, у нашому асортименті є підкрилки для МАЗ).

Варто також звернути увагу на міцність деталей. Якщо вони підозріло м’які, або частково деформовані – є ризик, що при виготовленні використовували неякісні матеріали, і такі підкрилки довго не витримають, особливо за мінусових температур.

Окремий фактор при купівлі поліетиленових підкрилок – як їх зберігав продавець. Цей матеріал стає крихким через вплив ультрафіолету, тож варто звертати увагу на те, де і як вони були розміщені перед продажем.

Ми знаємося на деталях для вантажівок і зберігаємо їх належним чином, тож якщо ви шукаєте підкрилки або щось ще – звертайтеся до менеджерів компанії «Чорметремонт» за телефонами:

+38 (067) 0000 - 109
+38 (095) 0000 - 109
+38 (073) 0000 - 109


 

Повернення до списку