Гальмівні диски: як уникнути неполадок

Гальмівні диски: як уникнути неполадок

У попередньому дописі ми коротко оглянули принцип роботи гальмівних дисків й основні проблеми їх роботи. Тому зараз пропонуємо декілька простих порад щодо того, як подовжити строк їх роботи.

Перегрів дисків

При встановленні нових гальмівних колодок і дисків важливо дати їм припрацюватися. Перші 300 км пробігу з новими деталями варто гальмувати поступово. На перших сотнях км при різкій зупинці диски більше труться об колодки, через що і перегрітися можуть швидше.

Необхідно слідкувати за чистотою напрямних супортів. Якщо вони закисли або заіржавіли, супорт може не відкриватися, а колодки не зможуть відходити від поверхні диска. Тертя в такому випадку буде постійним і диски почнуть перегріватися.

Знос

Якщо при проблемах у гальмівній системі, характерних звуках і поганому гальмуванні насправді справа у старих гальмівних дисках – заміна інших деталей на змінить ситуацію. Нові колодки зі старими дисками не будуть працювати ідеально.

У гальмівних дисків, в середньому, строк служби менший ніж у колодок. Тому якщо є можливість, при встановленні нових колодок варто замінити і диски. У нашому асортименті є всі необхідні деталі гальмівної системи.

Забруднення диску чи маточини

При заміні гальмівного диска важливо очистити поверхню маточини. Невелика піщинка між нею та диском вже буде створювати проблеми при гальмуванні.

У дискових гальмівних системах середній зазор між поверхнями колодок і дисків становить близько 0,1 мм. Піщинка 0,05 мм на маточині дає 0,1 мм на периферії і призводить до контакту між колодкою і диском під час руху. Це може призвести до шуму при гальмуванні.

Декілька порад, як зберегти гальмівні диски вашої вантажівки на довгі тисячі кілометрів. А якщо відчуваєте, що при гальмуванні вже щось погано працює – звертайтеся до наших менеджерів, адже у компанії «Чорметремонт» є всі необхідні деталі для ремонту гальмівної системи. Телефонуйте нам:

+38 (067) 0000 - 109
+38 (095) 0000 - 109
+38 (073) 0000 - 109


 

Повернення до списку