Прокладка ГБЦ: 8 ознак проблем

Прокладка ГБЦ: 8 ознак проблем

Пошкодження прокладки головки блоку циліндрів не завжди очевидні. Розуміння її функцій і принципу роботи допоможе ідентифікувати неполадки раніше, а отже й упередити проблеми у роботі двигуна. Тому пропонуємо коротко оглянути для чого потрібна прокладка ГБЦ і що вказує на її вихід з ладу.

Функції

У камері згоряння під час роботи виникає високий тиск, який прокладка головного блоку циліндрів і має утримувати. Вона також запобігає проникненню рідин і газів у циліндри та систему охолодження між робочими циклами і при вимкненому двигуні.

Охолоджувальна рідина оточує кожен циліндр. Для того щоб система не зазнавала негативного впливу високої температури і тиску всередині камери згоряння, прокладка має бути цілою і щільно прилягати до головного блоку циліндрів.

Ознаки проблем

Пошкодження прокладки головки блоку циліндрів помітне не одразу. Ось найпоширеніші ознаки, що прямо чи посередньо вказують на її вихід з ладу:

1.    Витікання мастила або охолоджуючої рідини на стик блоку двигуна і головки блоку циліндрів є ознакою пошкоджена прокладка головки. При огляді варто перевірити, чи немає тріщин і деформації прокладки.

2.    Пробій циліндра - ще одна ознака пошкодження прокладки ГБЦ, особливо якщо вона знаходиться між двома циліндрами. Випробування на стиснення циліндрів і витоки можуть локалізувати місце витоку для ретельної перевірки при розбиранні.

3.    Білий вихлоп і перебої при запуску двигуна можуть вказувати на витік з системи охолодження в циліндр.

4.    Перегрів – одна з менш очевидних ознак прогорання прокладки головки блоку циліндрів.

5.    Синій вихлопний дим може свідчити про пошкодження прокладки, а також про зношеність кілець ущільнення.

6.    Знебарвлення рідини охолодження – одна з неочевидних ознак пробою.

7.    Якщо ж рідина охолодження несподівано стала пінитися, причина теж може бути у розгерметизації систем через деформацію чи розрив прокладки ГБЦ.

8.    Забруднена мастилом рідина охолодження може утворити майонезоподібну плівку на кришці радіатора або в переливному бачку.

Якщо ви підозрюєте проблеми з прокладкою ГБЦ у двигуні вантажівки, варто звернутися до кваліфікованого механіка для огляду. Ремонт цієї неполадки хоч і непростий, але цілком можливий. А ми допоможемо підібрати необхідну для вашого двигуна деталь – адже в асортименті компанії «Чорметремонт» є прокладки ГБЦ для багатьох моделей двигунів. Наші менеджери допоможуть знайти  деталь потрібних параметрів і марки. 

Будь ласка, телефонуйте нам за номерами:

+38 (067) 0000 - 109
+38 (095) 0000 - 109
+38 (073) 0000 - 109


 

Повернення до списку