Нагар: як виникає і як позбавитися

Нагар: як виникає і як позбавитися

Утворення нагару неминуче при роботі будь-якого двигуна. Це критично впливає на роботу вантажівки і з часом все більше ускладнює їзду. Тож пропонуємо розглянути, чому і як виникає виникає нагар та як чинити щоб його позбутися.

Причини

Нагар як явище є наслідком впливу високих температур на деталі двигуна. За ідеальних умов продукти згоряння мають вилітати з камери у випускний колектор. Однак порушення якоїсь з умов роботи двигуна може сприяти утворенню нагару і відповідно зменшувати його працездатність.

Зокрема корінь проблеми може бути у:

  • Старому мастилі чи поганій його якості

  • Відсутність своєчасного обслуговування автомобіля, а отже, і заміни мастила чи упередження інших проблем
  • Нерівномірна подача палива через погану роботу карбюратору
  • Старі ремінь і ланцюг газорозподільного механізму

Причин виникнення нагару може бути багато. Часто він є лише ознакою розладу роботи конкретної деталі, або просто показником необхідності техогляду і профілактичних заходів.

Що робити

Підхід відрізняється від масштабу проблеми.

Першим варіантом є хімічне видалення коксових утворень. Для цього вже потрібно викрутити свічки розжарювання і залити у мотор очисну рідину, що роз’їдає та пом’якшує нагар. Після зборки і заведення, утворення мають вигоріти самі.

Друга опція – механічне очищення деталей двигуна. Після розбору кожну деталь обробляють вручну окремо. Якщо нагар закоксувався і його багато, це буде оптимальний варіант дій.

Упередження

Щоб уповільнити утворення нагару у дизельному двигуні варто дотримуватися простих, універсальних порад: регулярно перевіряти і замінювати мастило і намагатися обирати якісне паливо без великої кількості незрозумілих домішок.

Якщо ж двигун вашої вантажівки потребує заміни деталей  – у нашому асортименті є все необхідне, від карбюраторів до ременів. Звертайтеся до компанії «Чорметремонт», і наші менеджери допоможуть знайти  деталь потрібних параметрів і марки. 

Будь ласка, телефонуйте нам за номерами:

+38 (067) 0000 - 109
+38 (095) 0000 - 109
+38 (073) 0000 - 109


 

Повернення до списку